Google+

Filmski efekti

0

Mirnovec Pirotehnika je pored ogromnog iskustva u kreiranju vatrometa priznata i u svetu specijalnih efekata za potrebe filma i televizije. Renomirani Hollywoodski glumci poput Seana Connerya, Jackie Chana, Christophera Lamberta, Sylvester Stallonea, Gary Oldmana, Richarda Gerea, Gorana Višnjića i Pierce Brosnana, i legendarnih redatelja poput Stevena Spielberga samo su neki od predstavnika današnje popularne kulture na čijim je snimanjima filmova učestvovala Mirnovec Pirotehnika – i to zadužena za specijalne efekte!

Steven Spielberg i Mirnovec Pirotehnika

Mirnovec Pirotehnika specijalni efekti filmMirnovec Pirotehnika stvarala je specijalne efekte za Spielbergovu Schindlerovu Listu – sedmostrukog dobitnika Oscara.

Ovaj kultni američki film iz 1993. godine dobitnik je čak sedam nagrada Oscar, uključujući Oscare za sliku, režiju, najbolji adaptirani scenarij, kameru, editing i muziku. Film je takođe nominiran za Oscara u kategorijama najbolje glavne i sporedne uloge, kostimografije, zvuka i šminke. Od ostalih istaknutih filmskih nagrada vredi spomenuti tri osvojena Zlatna globusa u kategorijama najboljeg filma, režije i scenarija, i nominacije za najbolju glavnu i sporednu ulogu i muziku. Schindlerova Lista takođe je uvrštena u mnoge lestvice najboljih filmova svih vremena, uključujući osmo mesto na lestvici 100 najboljih Američkih filmova od strane Američkog Filmskog Instituta.

Kako je tematika Spielbergove Schindlerove Liste 2. svetski rat, snimanje filma zahtevalo je izradu specijalnih efekata poput eksplozija, vatre, dima i uništavanja. Mirnovec Pirotehnika svojim je znanjem, iskustvom i opremom pridonela kreiranju unikatne atmosfere čijom je zaslugom film ostvario kultni status. Upotrebom različitih pirotehničkih i nepirotehničkih sredstava i alata, Mirnovec Pirotehnika je stvorila niz specijalnih efekata za ovaj nagrađivani film.

Ostali zapaženi filmovi

Mirnovec Pirotehnika stvarala je specijalne efekte za mnoge zapažene filmove. Neki od njih su Duga Mračna Noć s Goranom Višnjićem, The Hunting Party s Richardom Geereom, Daylight s Slivester Stalloneom, te Dragonheart s Sean Conneryem.

Primeri specijalnih efekata za potrebe filma i televizije:

U nastavku možete videti jedan od primera specijalnih efekata Mirnovec Pirotehnike. Reč je o efektu eksplozije za potrebe snimanja filma.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.