Google+

Festival Vatrometa Jun 2014 Video

0

Učesnici festivala su Srbija, Slovačka i Italija, a tokom trajanja događaja takmičari su po prvi put u našoj zemlji izvodili piromuzičke vatromete raznovrsnog sadržaja.

Od petka do nedelje posetioci su imali jedinstvenu priliku da vide nadmetanja pirotehničkih ekipa koje su prvi put u našoj zemlji izvoditi atraktivne piromuzičke vatromete izuzetno bogatog sadžaja.

Organizator Festivala vatrometa je Udruženje “Zvezda repatica” iz Sremske Mitrovice, pokrovitelj je grad Sremska Mitrovica, a mesto događaja – mitrovački Hipodrom.

Festival je međunarodnog karaktera i planiran je dolazak renomiranih ekipa iz Italije (deo ekipe osvajača 1. mesta na svetskom Festivalu vatrometa u Montrealu, 2013. g.), ekipa Slovačke i ekipa Srbije (Mirnovec pirotehnika – osvajači 2. mesta u Montrealu 2013. godine).

Prateća manifestacija na Festivalu vatrometa bila je Festival manifestacija, starih zanata i suvenira “Svi zajedno doživimo Srbiju”, koji organizuje Udruženje “Turizam i manifestacije Srbije” (TIM Srbije), po autorskom projektu Milanke Cvetković, a koji se ove godine takođe organizuje prvi put. Festival je zamišljen kao mesto predstavljanja kulturne baštine Srbije kroz predstavljanje manifestacija, starih zanata i suvenira.

Muzičko – zabavni program upotpuniće nastupi Saše Matića, grupe ABBA tribute band, Bobana Rajevića, grupe GEMBLES, DJ nastupi, nastupi folklornih društava, mažoretkinja i dr. izvođača.

Najmlađe posetioce dočekao je luna park sa pratećim sadržajima.

Tokom trajanja Festivala organizovane su i humanitarne akcije za ugroženo stanovništvo sa područja koja su pogodile poplave.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.